Romeinse KamilleEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Kamille

INCI naam
ANTHEMIS NOBILIS BLOEM OLIE
Naam van de Essentiële olie
Romeinse Kamille
Oorsprong
Frankrijk, Italië
Deel gebruikt
Bloemen
Geur
Zoet, knapperig, fruitig, kruidachtig
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
4 tot 10 ML Essentiële Olie van Kamille met 1 KG vers materiaal*
8 tot 15 ML Essentiële Olie van Kamille met 1 KG droog materiaal*
* Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Kamille, Romeinse Kamille, Engelse Kamille, Tuin Kamille, Gemalen appel, Lage Kamille, Madeliefje, Whig plant.
Latijnse naam
Romeinse Kamille, Roomse Kamille
Botanische familie
Composietenfamilie
Plant detail
De plant is 10-30 cm hoog. Niet de verwarren met de Duitse Kamille (Matricaria chamomilla L.) die kleiner is en waarvan bekend is dat deze rijk is aan azuleen en chamazuleen, waardoor de Essentiële Olie een speciale blauwe kleur krijgt.

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Als één van de oudste kruiden die de mensheid kent, is Kamille Essentiële Olie in de loop van de eeuwen ontwikkeld dankzij de vele voordelen.

Hier is alles wat u moet weten over Kamille Essentiële Olie in aromatherapie

Deze producten zijn misschien ook interessant voor u

New packaging SPF 50 Protective CC Cream

SPF 50 Protective CC Cream

  • skin tone perfector
  • dark spot prefector
Ontdek nu Ontdek nu