Kruidnagel Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Kruidnagel

INCI naam
KRUIDNAGEL KNOP OLIE / KRUIDNAGEL BLOEM OLIE
Naam van de Essentiële olie
Kruidnagel Essentiële Olie
Oorsprong
Madagascar
Deel gebruikt
Gedroogde knop
Geur
Aromatisch, Scherp
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
150 ml Essentiële Olie per kg plant *
*Faucon, M. Traité d'aromathérapie scientifique et médicale : fondements & aide à la recept. (Zong de la terre, in 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Kruidnagelboom
Latijnse naam
Kruidnagelboom
Botanische familie
Mirtefamilie
Plant detail
De hoogte van de boom is ongeveer 10-20 meter. Na het plukken tussen juli en december drogen de knoppen totdat de bruine kleur is bereikt.
Oorspronkelijke regio
Oost-Indonesië

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Misschien kent u het vanwege zijn toevoeging in de keuken, maar wist u dat de Essentiële Olie verbazingwekkende voordelen kan hebben voor uw huid, lichaam en geest?

Blijf lezen om meer te weten te komen over kruidnagel en hoe precies kruidnagel Essentiële Olie werkt in aromatherapie en wat haar voordelen zijn.

Voordelen van Kruidnagel Essentiële Olie

1. Antibacterieel

Kruidnagel Essentiële Olie heeft krachtige zuiverende eigenschappen, zegt De Couic Marinier.

2. Kalmerend

Kruidnagel Essentiële Olie heeft kalmerende eigenschappen voor de huid.

Waar wordt Kruidnagel Essentiële Olie voor gebruikt?

Verzacht

Kruidnagel Essentiële Olie werkt zeer rustgevend. Bij plaatselijk gebruik, helpt Kruidnagel Essentiële Olie de geïrriteerde huid te kalmeren en roodheid, pigmentatie en wallen te verminderen, zodat uw huid soepeler wordt.

Er jonger uit laten zien

Kruidnagel Essentiële Olie heeft een groot aantal er jonger uit laten ziende en stimulerende eigenschappen die de uitstraling van de huid verbeteren.

Als anti-huidveroudering voor u het belangrijkst is, Essentiële Oliën zoals rozenolie en Wierook olie kan helpen om die huiverouderingstekenenen op afstand te houden.

reinigt

Met zijn krachtige zuiverende eigenschappen, kruidnagelolie wordt vaak aanbevolen voor mensen die last hebben van een vette of onzuivere huid.

Je kunt ook andere zuiverende Essentiële Oliën bekijken, zoals citroenolie en laderolie voor een extra reinigingsboost. '

Waar komt Kruidnagel Essentiële Olie vandaan?

Afkomstig uit de Molukseilanden, wordt van kruidnagel gedacht dat het al eeuwen een van de eerste verhandelde specerijen is. Aangenomen door zowel oude als moderne culturen voor culinaire en verbeterende doeleinden, heeft het kruidnagel een intrigerend verleden.

Geschiedenis van Kruidnagel Essentiële Olie

Een symbool van geboorte

De onthechte bloemknop van het kruidnagel werd gebruikt om de geboorte te symboliseren.

Volgens Dr. Couic Marinier komt kruidnagel voort uit het oude Latijn, 'Eugenia Caryophyllus', wat zinspeelt op Sint Eugénie; de beschermheilige van vroedvrouwen.

Een Chinese olie

Kruidnagels zijn al in 226 voor Christus goed gedocumenteerd in de Chinese geschiedenis. De keizer eiste op dat moment dat iemand die met hem wilde praten op voorhand kauwde op een kruidnagel.

Geschiedenis

De concurrerende handel in kruidnagel heeft in de loop van de jaren tot veel conflicten geleid. De Nederlanders hebben zelfs de kruidnagelbomen afgebrand die behoren tot de inboorlingen van de Molukseilanden om de concurrentie te elimineren.

Feiten over Kruidnagel Essentiële Olie

#1

Tijd om te bloeien

De bomen produceren ten minste 5 jaar lang geen kruidnagel, maar zodra deze periode voorbij is, blijven ze het kruid nog minstens 20 jaar produceren.

#2

Een krachtige antioxidant

Kruidnagelolie heeft de hoogste ORAC (zuurstofradicaal absorptievermogen) van alle Essentiële Oliën, wat betekent dat het buitengewoon effectief is in het vechten tegen vrije radicalen. In feite heeft één ons Kruidnagel Essentiële olie een antioxidantencapaciteit van 450 kilo wortelen.

#3

Een natuurlijke verdoving:

Volg het pad van traditionele rituelen en neem Kruidnagel Essentiële Olie op in uw dagelijks leven om uw huid, lichaam en geest te transformeren.