Damaskus Roos Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Roos

INCI naam
Damaskus Roos bloem olie
Naam van de Essentiële olie
Damaskus Roos Essentiële Olie
Oorsprong
Bulgarije, Turkije, Iran
Deel gebruikt
Bloemen
Geur
Sensueel, weelderig
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
1L Essentiële Olie van Roos vereist 5 ton rozenblaadjes*

Over de plant

Latijnse naam
Rosa × damascena
Botanische familie
Rozenfamilie Rosaceae
Plant detail
De plant, een hybride afgeleid van Rosa gallica, Rosa Moschatais en Rosa fedtschenkoana, is een struik die tot 1 meter hoog kan reiken

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

De Roos wordt algemeen beschouwd als de mooiste bloem ter wereld; het is echter niet alleen zijn fysieke schoonheid en geurige aroma die verleidelijk is. De Essentiële Olie die het produceert heeft een groot aantal voordelen voor lichaam en geest en is gebruikt in aromatherapie voor duizenden jaren.

Hier is uw complete handleiding voor Roos Essentiële olie. '

Voordelen van Roos Essentiële Olie

1. Antioxidant Veel Essentiële Oliën zijn rijk aan antioxidanten, dus kijk naar anderen zoals citroenolie [link naar Decléor citroenolieartikel online] en pepermuntolie [link naar Decléor pepermuntolieartikel wanneer online] om u te helpen voor een jongere huid. < p> 2. Verzuiverend Wanneer het plaatselijk wordt toegepast, kan het helpen om de huid te zuiveren. 3. Ontspannend Een van de belangrijkste voordelen van Roos Essentiële Olie is dat het het lichaam effectief kan helpen ontspannen.

Waar wordt Roos Essentiële Olie voor gebruikt?

Verbeterend

Roos-Essentiële Olie het ideale ingrediënt om je gloed te behouden. Gebruik lokaal om roodheid en wallen te verminderen.

Anti-aging

Met haar vermogen om de opperhuid te verbeteren en te beschermen, is rozenolie een noodzakelijk ingrediënt om een jeugdige huidskleur te bevorderen. Geranium Essentiële Olie en sandelhout olie zijn ook effectief in de bestrijding van vroegtijdige huidveroudering.

Moisturizing

Rozenolie heeft voedende eigenschappen die je huid kunnen helpen en stimuleren. Met deze verbeterende Essentiële Olie kan je teint helderder en stralender worden. Vergeet niet om vocht op te sluiten met een Essentiële Olie zoals Marjoleinolie

Waar komt Roos Essentiële Olie vandaan?

Roos Essentiële Olie wordt al duizenden jaren gebruikt in schoonheidsbehandelingen en om welzijnsomstandigheden te behandelen. De Roos zelf is ongeveer 35 miljoen jaar oud, en de 150 soorten worden verondersteld afkomstig te zijn van het hele noordelijk halfrond; van Alaska tot Mexico en zelfs Noord-Afrika.

Geschiedenis van Roos Essentiële Olie

Een wereldwijd fenomeen

Fossielen hebben aangetoond dat de Roos ongeveer 35 miljoen jaar geleden ontstond in Centraal-Azië. Dankzij de unieke schoonheid en geur, werd het gebruikt door vroege beschavingen zoals de Chinezen, Egyptenaren en Romeinen, die de Roos al 5000 jaar geleden groeiden.

De overname van de roos

De hoveniers van de Han-dynastie waren zo geobsedeerd door de schoonheid van de Roos dat hun parken het land dreigden te overspoelen dat nodig was voor de landbouw.

Feiten over Roos Essentiële Olie

#1

De Roos in hoeveelheden

Een enorme hoeveelheid van de bloem is nodig om Roos Essentiële Olie te maken. Het kost zelfs 10.000 rozen om een fles met 5 ml rozenolie te vullen.

#2

Een langdurig proces

Het produceren van Roos Essentiële Olie is zeer ingewikkeld. Het oogsten van de bloemen gebeurt met de hand en vóór zonsopkomst. Het destillatieproces moet nog dezelfde dag plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de beruchte geur van de Roos wordt opgesloten.

#3

De koningin van Essentiële Oliën

Cleopatra gebruikte rozen niet alleen in haar cosmetica, maar ook als een instrument van verleiding. Volgens de legende gebruikte ze het bedwelmende aroma van Roos Essentiële Olie om Marc Anthony uit het Romeinse rijk te lokken. Waardeer niet alleen de schoonheid en het zoete aroma van deze bloem, maar neem de Roos Essentiële Olie op in uw dagelijkse rituelen