Echte Lavendel Essentiële Olie / Klonale Lavendel Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Lavendel

INCI naam
Lavendel olie
Naam van de Essentiële olie
Echte Lavendel Essentiële Olie / Klonale Lavendel Essentiële Olie
Oorsprong
Frankrijk
Deel gebruikt
Bloem
Geur
Zoet, bloemen, licht aromatisch
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
Tussen 5 en 8,5 ML Essentiële Olie van Lavendel per kg Lavendel *
*Faucon, M. Traité d'aromathérapie scientifique et médicale : fondements & aide à la recept. (Zong de la terre, in 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Echte Lavendel, Engelse Lavendel, tuinLavendel, gewone Lavendel, smalbladige Lavendel.
Latijnse naam
Echte Lavendel
Botanische familie
Lipbloemenfamilie
Plant detail
Lavendel is een struik die 1 meter hoog kan worden
Bloeitijd
Bloeiend: April-Mei / Oogst: Juli-Augustus
Oorspronkelijke regio
Het zuiden van Frankrijk

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Met zijn prachtige paarse bloesems, bedwelmende geur en vel verbeterende voordelen, is de Essentiële Olie van Lavendel zeer geliefd in de wereld van aromatherapie .

Hier is alles wat u moet weten over Lavendelolie en hoe u het kunt opnemen in uw dagelijkse rituelen voor een jonger uitziende huid, detox en als stemmingsbooster.

Voordelen van Lavendel Essentiële Olie

1. Antioxidant

Essentiële Olie van Lavendel zit vol met antioxidanten, die stimulerend werken.

2. Stemmingsbooster

Lavendel Essentiële Olie kan een rustgevend effect stimuleren.

3. Bestrijding van onzuivere huid

Met zijn zuiverende eigenschappen is Lavendelolie een van de beste Essentiële Oliën voor de behandeling van de onzuivere huid, naast de kruidige salie-olie en rozemarijnolie .

Waar wordt Lavendel Essentiële Olie voor gebruikt?

Anti-huidveroudering

Lavendel Essentiële Olie is een essentieel ingrediënt om de opperhuid te verbeteren en te onderhouden, waarbij het kan helpen om tekenen van huidveroudering te bestrijden en uw huid te vernieuwen.

Antioxidant

De Essentiële Olie van Lavendel is rijk aan antioxidanten en beschermt en bevordert de natuurlijke barrière van de huid.

Verheldert

Dankzij de verbeterende bestanddelen kan Lavendelolie roodheid en hyperpigmentatie helpen te verminderen en de natuurlijke helderheid van de huid verbeteren. Kijk voor versterkte resultaten naar rozenolie?s.

Waar komt Lavendel Essentiële Olie vandaan?

Met een geschiedenis die 2500 jaar teruggaat in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en India, is Lavendelolie een stralende ster onder Essentiële Oliën . De bloem diende ook enkele belangrijke doelen in het oude Rome.

Geschiedenis van Lavendel Essentiële Olie

Oude oorsprong

Afgeleid van het Latijnse woord "lavare", wat betekent "te wassen", was Lavendel een belangrijk onderdeel van de oude Romeinse badrituelen dankzij de krachtige zuiverende eigenschappen.

Feiten over Lavendel Essentiële Olie

#1

Een zeldzame grondstof

Het kost 150 pond Lavendel om een pond van de Essentiële Olie te maken en de opbrengst is in hoge mate afhankelijk van goede weersomstandigheden.

#2

Blauw goud

Gezocht door 's werelds grootste parfumerie, heeft Lavendelolie de bijnaam "blauw goud": een knipoog naar de gekoesterde plaats in de Franse cultuur.

#3

Een natuurlijk insecten verdrijvend middel

Terwijl Essentiële Olie van Lavendel direct rustgevend is voor mensen, worden de meeste insecten afgestoten door de geur, een snelle en gemakkelijke oplossing om insectenbeten weg te houden! Vernieuw uw huid, uw welzijn en uw geest met de verheffende voordelen van Essentiële Olie van Lavendel.