Pepermunt Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Pepermunt

INCI naam
PEPERMUNT olie
Naam van de Essentiële olie
Pepermunt Essentiële Olie
Oorsprong
Frankrijk
Deel gebruikt
Bladeren
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
2-6 ML Essentiële Olie met 1 KG verse plant
10-30 ml Essentiële Olie met 1 KG droge bladeren *
* Faucon, M. Traité d'aromathérapie scientifique et médicale : fondements & aide à la recept. (Zong de la terre, in 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Pepermunt
Latijnse naam
Pepermunt
Botanische familie
Lipbloemenfamilie
Plant detail
De plant is een struik met een hoogte van 80 cm. Er zijn secretaire haren van Essentiële Olie op de bladeren.
Oorspronkelijke regio
Engeland

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Als een zeer veelzijdig element, is Pepermunt Essentiële Olie historisch gebruikt in aromatherapie. Niet alleen heeft de essentiële olie een stimulerende geur, Pepermunt olie kan uw huid, lichaam en geest ook de nodige boost geven. Hier lees je hoe.

Voordelen van Pepermunt Essentiële Olie

1. Aromatherapie

Pepermunt Essentiële Olie staat bekend om haar verfrissende geur.

Waar wordt Pepermunt Essentiële Olie voor gebruikt?

Lift

Lokaal gebruikt, kan Pepermunt Essentiële Olie de opperhuid verbeteren en versterken. Peppermint olie transformeert je huid, zodat hij er gezonder en jonger uitziet.

Verkoelt

Pepermunt Essentiële Olie bevat menthol voor een automatisch kalmerend gevoel, perfect voor de olieachtige huid, wallen of om irritaties te verbeteren.

Voor de actieve huid, kijk naar andere Essentiële Oliën om je huid te kalmeren, zoals rozenolie en Lavendelolie .

reinigt

Pepermuntolie kan effectief helpen als natuurlijk element om onzuiverheden te bestrijden. Niet alleen reinigt het de huid en ontstoppen poriën, het biedt ook de opperhuid de optimale omgeving om te bloeien. Voor acne-gevoelige huid, bekijk de verbeterende voordelen van Salie olie en Tijm olie .

Waar komt Pepermunt Essentiële Olie vandaan?

Pepermuntolie is niet alleen een van de oudste Europese kruiden die worden gebruikt, maar volgens Dr. Couic Marinier is het ook goed gedocumenteerd in de oude Japanse en Chinese cultuur

Begonnen in de Middellandse Zee, produceert de VS nu 90% van de pepermuntolie.

Geschiedenis van Pepermunt Essentiële Olie

Griekse afkomst

Pepermuntolie wordt genoemd in de Griekse mythologie, toen de nimf, 'Mentha', door Pluto werd omgezet in pepermunt. Nadat hij verliefd was geworden, wilde hij dat ze nog jaren lang herinnerd en gewaardeerd zou worden.

Voorbij de mythe

Alexander de Grote geloofde dat Pepermunt Essentiële Olie stimulerende eigenschappen had en zijn soldaten verbood pepermunt te consumeren uit angst dat het afleidende gevoelens opriep.

Egyptische wortels

Pepermuntolie is gedocumenteerd tot 1000 v. Chr., met resten van pepermunt gevonden in verschillende Egyptische piramides.

Feiten over Pepermunt Essentiële Olie

#1

Een gespecialiseerd proces

Pepermunt Essentiële Olie komt van de gespecialiseerde cellen aan de onderkant van de muntblaadjes. Pepermuntolie kan het beste worden geoogst op zonnige dagen, omdat de bloei nog maar net begint, want dan is de menthol op zijn hoogtepunt.

#2

Een intrigerende hybride

Botanici verklaren dat Pepermunt niet echt een soort is, maar eerder een kruising tussen groene munt en watermunt.

#3

Parelwit

Hoe u dit wondermiddel ook gebruikt, pepermunt Essentiële Olie kan u helpen uw geest en uw huid te er jonger uit laten zien, zodat u zich weer energiek en opgewekt voelt.

Deze producten zijn misschien ook interessant voor u

ANTIDOTE

ANTIDOTE

Nieuw

  • Strijkt glad
  • anti-luchtverontreiniging
  • STRENGTHENING

97%
natuurlijke oorsprong

Ontdek nu Ontdek nu