Pomelo Essentiële Olie / Grapefruit Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Grapefruit

INCI naam
Grapefruit SCHIL olie
Naam van de Essentiële olie
Pomelo Essentiële Olie / Grapefruit Essentiële Olie
Oorsprong
Argentinië, Italië, USA, Israël
Deel gebruikt
Schil
Geur
Fris, scherp, verheffend
Extractiemethode
Koude expressie
Productie
Tussen 1,6 en 2 ML Essentiële Olie met 1 KG Grapefruit *
*Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Pomelo, Shaddock, Chinese Grapefruit / Grapefruit
Latijnse naam
Pompelmoes / Grapefruit
Botanische familie
Wijnfruitfamilie
Plant detail
Hoewel beide in het Frans 'Pamplemousse' worden genoemd kan het verwarrend zijn dat het woord Pomelo wordt gebruikt voor 'Citrus Paradisi' in het Frans en 'Citrus maxima' in het Engels. Het vruchtvlees van de Pomelo (Citrusmaxima) kan ook rood zijn maar dit is niet sappig en met een dikke groen/gele schil en peer-vorm, terwijl de Grapefruit (Citrus Paradisi), traditioneel gebruikt wordt om sappen van te maken, een afgeronde vorm hybride fruit (Citrus maxima × Citrus sinensis) met een dunne sinaasappelschil

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Als een relatieve nieuwkomer in de citrusfamilie heeft Grapefruit Essentiële Olie de cosmetische wereld snel veroverd.

Hier is alles wat u moet weten over de ongelooflijke voordelen van Grapefruit olie in aromatherapie en hoe deze moderne Essentiële Olie je huid kan transformeren.

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën. Als een relatieve nieuwkomer in de citrusfamilie heeft Grapefruit Essentiële Olie de cosmetische wereld stormenderhand veroverd.

Hier is alles wat u moet weten over de ongelooflijke voordelen van Grapefruit olie in aromatherapie en hoe deze moderne Essentiële Olie je huid kan transformeren.

Voordelen van Grapefruit Essentiële Olie

1. Kalmerend

Onderzoek heeft aangetoond dat Grapefruitolie opbeurende en kalmerende effecten heeft. 2. Stimulerend

Dankzij het stimulerende aroma kan Grapefruit Essentiële Olie u een opgewekt gevoel geven en de mentale focus verhogen.

Waar wordt Grapefruit Essentiële Olie voor gebruikt?

Antioxidant

Grapefruit Essentiële Olie is rijk aan antioxidanten en helpt de huid kalm, vernieuwd en helder te worden.

Verbetert

Grapefruit Essentiële Olie werkt om uw huid te zuiveren en te verbeteren. Met de ultieme, gereinigde omgeving waarin, zelfs acne-gevoelige, vette huid de gelegenheid zal hebben om te verbeteren en transformeren.

Als u last heeft van onzuiverheden, bekijk dan de voordelen van andere Essentiële Oliën zoals Lavendelolie . Versterken Grapefruitolie ook de opperhuid beschermen en versterken. Het versterken en verdedigen van je huid tegen vrije radicalen, inclusief vervuiling, zal vroegtijdige huidveroudering helpen voorkomen en een stralende, jeugdige huid bevorderen.

Waar komt Grapefruit Essentiële Olie vandaan?

Afkomstig uit Azië werd Grapefruit pas in 1800 als soort herkend, net voordat het in 1823 naar Florida werd gebracht. Tegenwoordig blijven de Verenigde Staten de grootste leverancier van Grapefruit.

Grapefruit Essentiële Olie is relatief nieuw in vergelijking met veel andere Essentiële Oliën, maar is al snel gegebruikd als een verbeterende krachtpatser in cosmetische capaciteiten.

Geschiedenis van Grapefruit Essentiële Olie

Het verboden fruit

De Grapefruit is beschreven als 'het verboden vrucht', omdat men dacht dat het in de Hof van Eden met de oorspronkelijke boom van goed en kwaad was verbonden.

Een toevallige hybride

De Grapefruit wordt door plantkundigen beschouwd als een gelukkige fout, afkomstig van de combinatie van de pomelo (citrus grandis) en de Zoete Sinaasappel (citrus sinesis).

Feiten over Grapefruit Essentiële Olie

#1

Een lastig proces

Het extraheren van de Essentiële Olie van Grapefruit is lastig, omdat de olieklieren zich veel dieper in de schil bevinden dan andere citrusvruchten. Het extractieproces is lang en ingewikkeld, waardoor Grapefruitolie schaars en relatief duur is.

#2

Fris voelen

Naast de andere voordelen is Grapefruit Essentiële Olie een krachtige zuvieraar.

#3

Een opbeurende olie

De primaire chemische verbinding die te vinden is in Grapefruit Essentiële Olie is d-limoneen, dat sterke, opbeurende, aromatische eigenschappen bezit.

Met zijn talloze voordelen is Grapefruit Essentiële Olie een zeer lonende moderne olie om te verwerken in uw dagelijkse rituelen.