Eucalyptus globulus Essentiële OLIEEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Eucalyptus

INCI naam
EUCALYPTUS GLOBULUS BLAD OLIE
Naam van de Essentiële olie
Eucalyptus globulus Essentiële OLIE
Oorsprong
Portugal, China
Deel gebruikt
Blad
Geur
Doordringend, verfrissend, balsamisch
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
20 ml EO per kilogram bladeren *
* Faucon, M. Traité d'aromathérapie scientifique et médicale : fondements & aide à la recept. (Zong de la terre, in 2015)

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Eucalyptus globulus, Tasmaanse blauwgom, Zuidelijke blauwgom, Fever boom
Latijnse naam
Eucalyptus globulus
Botanische familie
Mirtefamilie
Plant detail
Er zijn ongeveer 500 soorten Eucalyptus, waarvan Eucalyptus globulus de meest voorkomende is. Deze boom groeit snel en heeft veel water nodig, aangezien het gebruikt wordt om te vechten tegen de aanwezigheid van de anofele, de mug die verantwoordelijk is voor malaria, en die leidde tot de gemeenschappelijke naam Fever tree.

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Eucalyptus Essentiële Olie

Eucalyptus Essentiële Olie is onmiddellijk verfrissend en revitaliserend en bestaat al honderden jaren. Dit krachtige element komt oorspronkelijk uit Australië en heeft talloze voordelen voor uw lichaam en geest.

Hier is alles wat u moet weten over Eucalyptus Essentiële Olie in aromatherapie .

Voordelen van Eucalyptus Essentiële Olie

1.. Verbeterend

Eucalyptus Essentiële Olie kan zichtbare resultaten leveren op de droge en geïrriteerde huid

2. Ontspannend

Eucalyptus Essentiële Olie kan worden gebruikt om de ontspanning van de gezichtsspieren te bevorderen.

3. Geestelijke boost

Eucalyptusolie wordt vaak gebruikt om energie en mentale helderheid te stimuleren.

Waar wordt Eucalyptus Essentiële Olie voor gebruikt?

verbeter

Bij plaatselijk gebruik biedt Eucalyptus Essentiële Olie de optimale omgeving en elementen om de huid te verbeteren en te versterken.

reinig

De olie is rijk aan 1,8 cineol; dit actieve ingrediënt in Eucalyptus Essentiële Olie staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen.

Hierdoor kan Eucalyptusolie de opperhuid reinigen, waardoor de poriën fijner worden die kunnen anders eerder puistjes, pigmentvlekken en een doffe huid kunnen veroorzaken. Het resultaat is een huid die gezuiverd is en er gezonder uitziet dan ooit.

Voed

Van eucalyptusolie is bekend dat het de huid hydrateert. Het levert niet alleen een intense dosis hydratatie op, maar het vergrendelt ook vocht om uw huid te laten glanzen.

Als uw huid droog is, kijkt u dan naar Sandalwood olie en Neroli olie om je huid extra hydratatie te geven.

Waar komt Eucalytpus Essentiële Olie vandaan?

Er zijn meer dan 600 soorten eucalyptus, maar slechts 20 soorten produceren voldoende Essentiële Olie voor commercieel gebruik Eucalyptus Essentiële Olie wordt gewonnen uit Eucalyptus Globulus.

Eucalyptusolie wordt geëxtraheerd uit de verse of gedeeltelijk gedroogde bladeren van de plant en de jonge twijgen door een proces van stoomdestillatie.

Geschiedenis van Eucalyptus Essentiële Olie

Een oud olie

De Australische Aboriginals noemden Eucalyptus 'Kino' en gebruikte Eucalyptus al als olie.

Feiten over Eucalyptus Essentiële Olie

#1

Anders bekend als

Eucalyptus Essentiële Olie van de Eucalyptus Globulus is ook bekend als Tasmanian Blue Gum.

#2

Een florale naam

De 'eu' en 'kalypto' in de betekenis van het woord staan voor 'nou' en 'gedekt' in het Grieks. Dit verwijst naar het delicate membraan dat de bloemknop bedekt, die naar beneden valt als de bloem groeit.

#3

Zie recht door

Je kunt in feite de olie in een eucalyptusblad zien. Als je het tegen het licht houdt, zie je kleine witte of gele prikken, de Eucalyptus Essentiële Olie in het weefsel van het blad. Evenzo, als je het blad in je vingers knipt, ruik je meteen de geur van Eucalyptusolie. gebruik de revitaliserende Eucalyptus-Essentiële Olie in uw dagelijkse rituelen en laat uw huid en lichaam er jonger uitzien.