Engelkruid Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Afvoerend Engelkruid

Over Engelkruid

INCI naam
Engelkruid olie
Naam van de Essentiële olie
Engelkruid Essentiële Olie
Oorsprong
België
Deel gebruikt
Wortels
Geur
Groen, kruidig, gepeperd
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
Tussen de 4 en 8 ML Essentiële Olie van Engelkruid met 1 KG plant*
*: Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Tuin Engelkruid, Wilde selderie, Noorse Engelkruid
Latijnse naam
Grote Engelkruid
Botanische familie
Schermbloemenfamilie
Plant detail
Tijdens zijn eerste jaar groeit het alleen bladeren, maar tijdens zijn tweede jaar kan de geribbelde stengel een hoogte bereiken van 80 cm tot 2,5 m. De vroegere naam van deze familie, Umbelliferae, verwijst naar de groen-witte bloemen gegroepeerd in grote en bolvormige bloemschermen. Engelkruid groeit alleen in vochtige grond, bij voorkeur in de buurt van rivieren/wateren.
Bloeitijd
Juli-Augustus
Oorspronkelijke regio
Noord-Europa / Noord-Amerika

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Engelkruid Essentiële Olie is een zoete, kruidige, ruikende olie met een pittige ondertoon. Engelkruid Essentiële Olie heeft veel voordelen en is enorm populair in aromatherapie.

Hier is alles wat u moet weten over deze krachtige olie voor uw geest, lichaam en huid.