Cipres Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Afvoerend Cipres

Over Cipres

INCI naam
ITALIAANSE CYPRES BLAD/NUT/STAM olie
Naam van de Essentiële olie
Cipres Essentiële Olie
Oorsprong
Frankrijk
Deel gebruikt
Wortels
Geur
Rokerig, houterig
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
Tussen 2 en 5 ML Essentiële Olie van Cipres met 1 KG plant *
* Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Mediterrane Cipres, Italiaanse Cipres, Toscaanse Cipres, Perzische Cipres, Pencil pine
Latijnse naam
Italiaanse cipres
Botanische familie
Cipresfamilie
Plant detail
Deze naaldachtige groene boom kan tot 35 meter hoog worden en groeit met dichte nevels van donkergroen blad waardoor het een kegelvorm krijgt. Het is een zeer langdurig proces omdat sommige bomen naar verluidt meer dan 1000 jaar oud zijn
Oorspronkelijke regio
Oost-Middellandse Zee, Noordoost-Libië, Zuidoost-Griekenland (Kreta, Rhodos), Zuid-Turkije, Cyprus, Noord-Egypte, West-Syrië, Libanon, Israël, Malta, Italië, West-Jordanië, Iran.

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Cyprus Essentiële Olie wordt al eeuwenlang geprezen in aromatherapie voor zijn krachtige eigenschappen, evenals voor een verscheidenheid aan er jonger uit laten ziende en botanische voordelen.

Hier is alles wat je moet weten over Ciprus Essentiële Olie.