Jeneverbes Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Jeneverbes

INCI naam
JENEVERBES FRUIT olie
Naam van de Essentiële olie
Jeneverbes Essentiële Olie
Oorsprong
Bulgarije, Frankrijk
Deel gebruikt
Bessen en takken
Geur
Houtig, Zoet, Fris, Knapperig
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
500 kilo bessen nodig voor 1L Essentiële Olie *
*Faucon, M. Traité d'aromathérapie scientifique et médicale : fondements & aide à la recept. (Zong de la terre, in 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Algemene jeneverbes
Latijnse naam
Jeneverbes
Botanische familie
Cipresfamilie
Plant detail
Jeneverbesstruiken variëren in grootte en vorm van hoge bomen (20-40 m hoog) tot zuilvormige of laag uitgespreide struiken. Ze hebben naaldachtige en/of schaalachtige groenblijvende bladeren. De vrouwelijke zaadkegels zijn zeer onderscheidend en zien eruit als bessen (4-27 mm lang); ze zijn in het algemeen na twee jaar volwassen en hebben bij de meeste soorten een blauw/paarse kleur, maar bij sommige soorten kunnen ze roodbruin of oranje zijn.

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Hier is alles wat u moet weten over het gebruik van Jeneverbes olie in aromatherapie.