Litsea Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Litsea Cubeba

INCI naam
LITSEA CUBEBA FRUIT olie
Naam van de Essentiële olie
Litsea Essentiële Olie
Oorsprong
China
Deel gebruikt
Fruit
Geur
Zoete citrus, Zwaar, Scherp, Fris
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
Tussen 3 en 8 ML Litsea Essentiële Olie met 1 KG plant *
*Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Aromatische litsea, May chang
Latijnse naam
Litsea cubeba, Litsea citrata
Botanische familie
Laurierfamilie
Plant detail
Litsea is een groenblijvende struik afkomstig uit Zuid-Azië en kan 10 meter hoog worden met kleine bessen die op pepers lijken, vandaar de naam 'Berg Peper'. Ondanks zijn citroenachtige bladeren en bloemen, behoort het niet tot de familie van citrusvruchten, maar is het verwant aan laurier en kaneel.
Oorspronkelijke regio
Zuid-Azië

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Litsea Cubeba Essentiële Olie, ook wel bekend als May Chang olie, wordt al eeuwen in China gebruikt. Litsea Cubeba olie biedt een hele reeks voordelen.

Hier is alles wat u moet weten over May Chang Essentiële Olie in aromatherapie en hoe het kan worden gebruikt om je huid, welzijn en geest er jonger uit laten zien.