Zoete Marjolein Essentiële OlieEssentiële Oliën voor huidverzorging

Over Marjolein

INCI naam
WILDE Marjolein BLAD olie
Naam van de Essentiële olie
Zoete Marjolein Essentiële Olie
Deel gebruikt
Plant/Bloemen
Geur
Zoet, kruidig, scherp
Extractiemethode
Stoomdestillatie
Productie
Tussen 20 en 30 ml Essentiële Olie met 1 KG Marjoleinplant *
*Franchomme, P. La science des huiles essentielles médicinales. (Guy Trédaniel, 2015).

Over de plant

Veelvoorkomende namen
Zoete Marjolein, Geknoopte Marjolein, Marjolein pot
Latijnse naam
Echte Marjolein
Botanische familie
Lipbloemenfamilie

Onze expert Docteur Françoise Couic Marinier vertelt u alles over Essentiële Oliën.

Minder bekend dan zijn neef Oregano-olie , maar minstens zo belangrijk, Marjolein Essentiële Olie wordt al eeuwenlang gebruikt.

Vandaag de dag heeft Marjoleinolie een vaste plaats in aromatherapie. Hier is alles wat u moet weten over dit ingrediënt.